Reference

Upotreba Video nadzora u javnom i privatnom sektoru

Kada tražimo nove radnike, proveravamo biografije, zovemo na intervjue i obavljamo razgovore, raspitujemo se i donosimo odluku. Sve to na osnovu jasnih informacija o školovanju, prethodnom zaposlenju i talentu. Ipak, jedna vrlo važna stavka ostaje u domenu nadanja – da je naš novi zaposleni poštena i osoba od poverenja.

Upotreba Video nadzora u javnom i privatnom sektoru – čak i kada nekoga zaposlimo po preporuci, zaključno mišljenje o novom zaposlenom, možemo da formiramo tek mesecima (ako ne i godinama) nakon stupanja u radni odnos. Sve pre toga je jednostavna rekla-kazala priča, koja ne mora imati veze s realnom situacijom. To bi značilo da poslove poveravamo nekome u čije poštenje nismo sigurni. Čak i potpuno banalni elementi poslovnog procesa, koji su povereni nepoštenom radniku, mogu rezultirati katastrofalnim posledicama.

Upotreba Video nadzora u javnom i privatnom sektoru

Upotreba Video Nadzora u Javnom i Privatnom Sektoru

Istini za volju, nemamo baš puno izbora. Posebno kada je reč o velikim kompanijama, sa velikim brojem zaposlenih. Ako broj zaposlenih premašuje broj naših poznanstava, neminovno je da ćemo u određenom trenutku morati da zaposlimo potpunog neznanca. Ukoliko želimo da sve ostane u okvirima kompanije, radniku koji je zaposlen duže vreme i u kog imamo poverenja, možemo naložiti da vodi računa o ponašanju novajlije. Međutim, dodatni zadatak uglavnom je i dodatni teret. Moramo da vršimo preraspodelu poslova kako bi sve teklo glatko, a problemi se nižu u nedogled.

Na svu sreću, reč je o problemu za koji postoji rešenje! Nadzor zaposlenih, svih procesa i događaja u kompaniji, je stavka o kojoj ozbiljna kompanija mora voditi računa. Video snimak ne laže, a sadržaj je memorisan, tako da smo u toku sa svim trenutnim i minulim događajima. Ako radnik uporno kasni na posao, ako nestaje materijal, ako postoje sukobi među zaposlenima, ako je došlo do mobinga ili fizičkog obračuna, ili radnici tokom radnog vremena obavljaju poslove lične prirode, nadležni o tome mora biti obavešten. Nema gubljenja vremena, sprovođenja istraga, dugih razgovora i ispitivanja. Dokazi su jednostavni, jasni i blagovremeni.

Video nadzor

Reakcija radnika na nadzorni sistem može biti različita. Pojedinci ovakav tretman mogu doživeti kao zadiranje u intimu i snimanje „Velikog brata“. Ulaganje u video nadzor enterijera objekta u kom se odvija posao, nema veze sa voajerizmom i guranjem nosa u tuđa posla. Kako bi se posao odvijao glatko i besprekorno, kako ne bi bilo nepotrebnih zastoja i kvarova, nadređeni moraju imati uvid u ponašanje kadra i tok samog procesa, bilo da je reč o proizvodnji, prodaji ili administraciji.

Ulaganje u video nadzor bi za pravno lice trebalo da postane investicija koja se podrazumeva. Nije reč o luksuzu, već o elementarnoj potrebi preduzetnika da zaštiti svoje poslovanje. Video zapis sa Video Nadzor-a je neoboriv dokaz i način da ostanete deo kolektiva, čak i kada vaš posao iziskuje stalna putovanja i sastanke. Ljudski faktor je ključni uzrok nesreća, nesporazuma i krivičnih dela. Prepustite nadgledanje svog poslovanja poštenom oku kamere.

Ako želite da vaša kompanija posluje bez nepotrebnih zastoja i istraga, video nadzor je jedini digitalni radnik u koji možete imati potpuno poverenje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa
Scroll to Top