kamera-rampa-2

Software i kamera za prepoznavanje registarskih tablica (otvaranje rampe, pokretnih kapija, prijava monitoring centru, aktivacija signalne lampe ili alarma)

Jedan od najvećih izazova optičkog prepoznavanja je upravo identifikacija znakova na registarskim tablicama koja je registrovana kamerom, i ujedno jedna od njihovih primena je otvaranje: parking rampi, pokretnih kapija, prijava monitoring centru, aktivacija signalne lampe ili alarma.

Automatsko prepoznavanje registarskih tablica, poznato i kao skraćeno ANPR predstavlja tehnologiju o kojoj se danas mnogo govori naročito u policijskom sektoru, javnoj sigurnosti i transportu.

Software i kamera za prepoznavanje registarskih tablica

Software i kamera za prepoznavanje registarskih tablica

Software i kamera za prepoznavanje registarskih tablica – ANPR je tehnologija koja koristi uglavnom visokokvalitetne kamere i softver koji prepoznaje registarske tablice, pravi sliku registarske tablice, interpretira znakove na registarskoj tablici i čuva ih u bazi podataka.

ANPR sistemi se obično sastoje iz hardvera (kamere) za prikupljanje slike, softvera za prepoznavanje i menadžmenta baze podataka.

Kamera za prepoznavanje tablica može da ponudi odgovarajuće rešenje za upravljanje pristupom vozila, nadzor uživo, kreiranje bele i crne liste, čuvanje podataka, kao i pametnu pretragu prema broju tablice praćenu reprodukcijom. Kamere su savršeno prilagođene kontroli kapija poput onih na parkiralištima, automatizaciji pristupa privatnim kućama i naplatnim rampama, kontroli prometa na gradskim i seoskim putevima te upotrebi na benzinskim pumpama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa
Scroll to Top